Belajar bagaimana buat ‘phone call closing’ dari konsultan diam-diam tapi proven ini

Hai Assalamualaikum.

Kalau anda perasan, sejak sebulan lepas, saya banyak menulis tentang kelebihan close sale melalui call.

Walaupun orang kenal saya sebagai konsultan close sale di whatsapp, saya perlu mengaku yang phone call lebih mudah close berbanding whatsapp.

Sebab apa phone call lebih mudah close berbanding whatsapp ?

Dalam close sale, lagi ‘personalised’ sesi close sale itu, lagi berkesan jadinya.

Sebab itu close sale melalui call lebih berkesan berbanding whatsapp.

Melalui call :

  1. Anda boleh beri intonasi. ( Dalam whatsapp, boleh bagi emoticon je )
  2. Anda boleh ubah skrip ikut betul-betul ikut situasi prospek. ( lebih personalised )
  3. Lebih mudah untuk buat prospek ‘trust’. ( Sebab dengar suara )
  4. Lebih mudah & lebih cepat close. ( Sembang 3-1o minit dah setel )

Pendek kata, phone call closing ini memang bagus & berkesan untuk tingkatkan jualan.

” Nak belajar dengan siapa bab phone call closing ni ? “

Sekarang ni, 2017 ni macam-macam sifu ada. Keliru kan nak belajar dengan siapa ?

Saya, Suffian Salahudin, sangat-sangat strict sebelum saya rekemen siapa-siapa.

Saya tak boleh dibeli dengan duit. ( Ya, ada orang sogok dengan duit. Tapi benda tu benda scam. Takkan nak rekemen ? )

Saya sanggup spend duit saya sendiri, pergi dan duduk dalam seminar tu, untuk alami sendiri. Baru saya decide, bagus ataupun tidak untuk saya rekemen seminar tersebut kepada 15,000 lebih follower saya.

Kalau bab ‘phone call closing’ ni, memang saya rekemen Tuan Azman Aziz.

Review Ikhlas Dari Saya

Saya sendiri pernah hadir ke kelas ‘Panggilan Pukau’ beliau.

Harga, masa daftar rasa mahal.
Tapi, dalam kelas ini beliau ajar secara detail step-by-step.

Setiap step itu ada pecahannya.

Beliau bukan saja ajar apa kena buat, tapi beliau ajar kenapa & bagaimana nak buat.

Kenapa kat sini kena cakap macam ini.

Kenapa kat situ kena cakap macam itu.

Pendek kata, waktu anda buat phone call nanti, anda yang control perbualan dengan prospek.

Jadi anda tak perlu takut nak call, sebab anda yang control prospek, bukan prospek control anda.

Paling best, dalam kelas ini, anda boleh terus tanya pendapat beliau.

Beliau ada banyak case study dari klien untuk phone call closing.

Jadi beliau boleh bantu anda untuk mencipta skrip-skrip closing yang berkesan. ( Ya, dalam kelas terus buat skrip, bukan balik baru buat )

Saya sendiri masa kelas tersebut, saya minta pendapat beliau untuk saya baiki skrip closing saya.

Beliau banyak pengalaman, jimat masa saya daripada nak test banyak benda.

Yuran kelas ini RM270.

Tapi, di hujung kelas ini, ada sesi 45 minit untuk terus praktikal !

Waktu ini, Tuan Azman suruh call prospek terus.

Ha, dalam phone anda, ada tak nombor-nombor prospek yang masih belum beli ?
Waktu sesi inilah Tuan Azman suruh call.

Macam dalam gambar kat bawah ni.

Nampak tak ? Ada timer.

Kena berdiri buat closing.

Kemudian, bila dah close, kena lari ke whiteboard, catat sales masing-masing.

Saya alhamdulillah, yuran RM270 tu dah dapat balik masa sesi ini. ( Siap untung lagi )

Saya rasa sangat berbaloi yuran itu berbanding dengan nilai ilmu yang saya dapat dalam kelas ini.

Saya yakin, bila anda hadir, anda akan sedar banyak benda yang anda terlepas pandang, yang telah menyebabkan prospek tak jadi beli produk.

Malangnya, Tuan Azman tak banyak masa untuk buat kelas

Pada 11 April 2017, saya pm beliau nak minta izin untuk promosi kelas beliau.

Beliau SEEN je. 🙁

Saya tak putus asa.
Saya nak juga dia buat kelas. Kelas beliau bagus.

17 April, saya whatsapp pula.

Barulah saya tahu ceritanya. ( Tengok screenshot di bawah )

Jadual beliau dah fully-booked sampai bulan puasa.

Dan beliau sibuk uruskan klien sedia-ada. ( Patut la pm tak balas )

Jadi tak sempat nak uruskan promosi kalau buat kelas untuk public.

Jadi, disebabkan itu, saya offer pada Tuan Azman.

” Tuan Azman, bab promosi jangan risau. Tuan Azman bagi 1 tarikh yang tuan boleh selit 1 hari untuk buat kelas public. Bab promosi, tuan tak perlu risau. Saya uruskan. “

Tuan Azman setuju.

Alhamdulillah, bukan senang nak dapat masa beliau.

Jadi ini peluang anda untuk belajar phone call closing dari beliau !

Apa yang akan anda pelajari dalam kelas Panggilan Pukau ?

Close sale bukan benda yang boleh dicapai, tanpa struktur.

Dalam kelas ini anda akan belajar.

1. Sales Cycle.

Dari sesi kelas sebelum ini, rata-rata 99% peserta tak pernah tahu pasal sales cycle.

Sedangkan ia ilmu yang penting untuk buat jualan.

Bila anda kuasai ilmu sales cycle ini, anda akan tahu macam mana nak proses prospek tu dari A-Z.

Dari intro sampai closing, secara berstruktur.

Anda tahu prospek di tahap mana.

Anda tahu apa langkah seterusnya yang perlu dibuat.

Anda akan LEAD prospek sepanjang proses jualan.

Anda akan CONTROL prospek sampai closing.

Dengan struktur sales cycle ini, prospek jadi faham dengan jelas kenapa mereka kena beli produk anda, dan seterusnya mereka bersedia untuk beli produk anda.

2. Bina Skrip Panggilan Pukau

Ya, ada sesi untuk anda terus buat skrip closing melalui call.
Pada sesi ini, kalau anda tak faham, boleh angkat tangan, dan Tuan Azman akan beri pandangan.

3. Roleplay

Dah siap skrip closing, terus boleh test dalam kelas.
Waktu ini, anda akan dapat nampak yang skrip yang anda bina tadi, ada ruang penambahbaikan.

Kan seronok tu ? Dalam kelas terus boleh review skrip sebelum call pelanggan.

4. Sesi Panggilan Pukau LIVE

Ya, ada sesi untuk terus call pelanggan !

Terus praktis direct to customer.

Barulah berbaloi datang belajar terus buat.

” Betul ke kelas ni bagus ? “

Seperti yang saya sebut tadi, saya jarang promosi melainkan saya sendiri hadir ke kelas tersebut sebagai peserta.

Pun begitu, kalau anda perlukan kepastian, anda boleh tengok review peserta lain di bawah ini.

Di bawah ini ialah jualan terkumpul yang dikutip pada sesi Live Panggilan Pukau, dalam kelas-kelas Panggilan Pukau sebelum ini.

” RM277,754 dalam masa 27 minit “


” RM81,699 dalam 1 jam “

” RM84 ribu dalam masa hampir sejam “

” RM11,516 dalam masa 40 minit “

 ” Jualan meningkat 5x ganda “

” Terpaksa tutup order “

” Dah tak takut nak call. Dapat close takaful investment RM48k “

” Lepeh kelas, combo 10-20 pasang belako “

” Jualan meningkat hampir 70% “

” 33 minit, berjaya close RM57k “

” 6 prospek, close 4 orang, dalam 15 minit “

” Call 7, close 5 “

” Isteri dapat close 4 dari 5 prospek “

” Ilmu sales cycle 7 step sangt kebabom “

” 5 angka dalam 1 jam. Orang yg tak pernah menjual pun boleh breakthrough rasa fear to sell tu “

” 43 team member, 33 minit, RM57,613 jualan “

” Tak sia2 drive mcm drift king dikejar hantu last night “

” 17k dalam 30 minit “

” Ibu mengandung dapat close ejen RM43,200 dalam masa 27 minit “

” Ejen selamber close 10 unit seorang dalam sejam “

Total HQ sale setakat 3.25 petang : RM15,498 “

” Sales beratus pasang “

” RM14,211 dalam tempoh 1 jam 15 minit “

Siapa yang PATUT hadir kelas Panggilan Pukau ini ?

Saya senaraikan siapa yang saya rasa patut hadir.

  1. Owner produk bersama ejen/staf close sale

Tuan Azman Aziz banyak dipanggil untuk melatih ejen-ejen. Kalau anda tak mampu nak hantar semua, hantarlah 3-4 orang dulu.

Pernah sekali, kelas Panggilan Pukau yang lepas, semua seat disapu oleh 1 owner produk untuk ejen-ejennya. ( Dan jualan dalam kelas itu saja mencecah 5-angka, alhamdulillah )

2. Ibu-ibu yang buat bisnes online, sambil jaga anak.

Saya faham situasi sebahagian besar daripada ibu-ibu yang buat bisnes sambil jaga anak.

Bila guna whatsapp, banyak masa anda diluangkan untuk membalas whatsapp pelanggan. Anak anda kadang-kadang sehari suntuk mengadap gadget, betul ?

Dengan close sale melalui call, anda boleh jimat masa. Kalau dulu, nak close 1 pelanggan, makan masa dari pagi sampai petang. Dengan phone call closing, lebih jimat masa. Call habis dalam 5 minit. Anda kini lebih masa dengan anak-anak dan suami, bila guna call untuk closing.

3. Pemilik bisnes yang nak cari cara closing selain whatsapp

Saya highly recommend anda belajar phone call closing.

Saya sendiri advise klien-klien saya yang close sale melalui whatsapp, supaya tidak bergantung pada whatsapp semata-mata.

Yang bisnes pakaian pun saya rekemen pakai call.

Phone call, seperti yang saya sebut tadi, ia banyak kelebihan berbanding whatsapp.

4. Pemilik bisnes yang menjual produk atau servis yang memerlukan konsultasi & penerangan

Anda jual produk kecantikan / kesihatan ?

Phone call closing sesuai untuk anda.

Konsultasi melalui call lebih sampai mesejnya berbanding whatsapp.

Begitu juga servis.

Prospek lebih mudah faham jika diterangkan melalui call.

Berminat nak hadir ?

Ini butiran kelas Panggilan Pukau.

Lokasi : Hotel Laman Seri, Seksyen 13, Shah Alam

Masa : 8.30 pagi – 6 petang

Tarikh : Ahad, 14 Mei 2017

Barang yang perlu dibawa : Pen, Buku Nota, Telefon, & No fon prospek.

” Selain 14 Mei, bila next class ? “

Saya tak pasti bila lagi beliau nak buat.

Yang saya pasti, jadual beliau memang sangat padat.

Uncle Amir pun siap cakap good luck kalau saya dapat curi masa beliau.

Nak daftar ?

1 Tiket = RM270 seorang

2 Tiket = RM250 seorang (Jimat RM20 seorang. Bagus untuk yang datang dengan suami atau dengan kawan )

3 Tiket dan ke atas = RM220 seorang ( Recommended untuk yang nak bawa ejen & staf close sale )

Langkah Mudah untuk Mendaftar

Klik Sini untuk Mendaftar

Daftar sekarang.

Jumlah kerusi adalah terhad.

First come first served.