Baru Nak Mula Niaga ?

Elakkan Rugi Masa, Tenaga & Duit Bila Tersilap Pilih Produk yang Payah Jual

Ketahui Bagaimana Nak Pilih Produk yang Ada Demand, Risiko Rugi Rendah & Mudah Dijual

Hai Assalamualaikum Newbie.. Apa khabar ?

Anda baru nak mula niaga ?
Pernah tak anda hadapi masalah berikut :

  • Pening┬átak tahu nak pilih produk apa
  • Nak mula kecil-kecilan, dari dropship, tapi keliru nak pilih produk apa.
  • Atau, Rasa Tak Konfiden sama ada produk tu ‘boleh pi’ ataupun tidak
  • Atau, Pernah terbakar modal, jadi stokis/ejen produk yang payah nak jual
  • Atau, Pernah terbakar modal, buat produk syok sendiri….oppss…

Jika, anda jawab ya, teruskan membaca.

Sebab, saya akan bantu anda untuk pilih produk yang mudah dijual.

Tak Perlu Buat Produk Sendiri

Chill chill. Jual produk orang pun boleh jadi kaya. In fact, di zaman 2017 yang penuh dengan persaingan & cabaran ekonomi ni, buat produk sendiri bukanlah cara paling cepat & bijak untuk buat duit. Ia sangat berisiko tinggi.

Straight to the point.

Saya ada rakam 2 video untuk anda.

Video #1 : 5 Ciri Produk yang Senang Dijual di Internet (Durasi : 30 minit)

Senang di sini bukan bermaksud tak payah buat apa-apa, goyang kaki, duit masuk.

Senang di sini bermaksud, produk itu ada kekuatan & daya tarikan dalam pasaran.

Yang menyebabkan pelanggan DEMAND & cari produk tu.

Penting untuk anda pilih produk-produk yang ada ciri-ciri ini supaya anda mudah menjual.

Fikirkan sejenak. Bayangkan.

Mana lagi mudah ?
Produk yang orang DEMAND VS Produk yang orang tak Demand ?

Mana lagi mudah jual ?
Tentulah, produk yang orang demand.

Dalam video ini, saya terangkan 5 ciri produk yang senang jual di internet.

Kalau ada 5 ciri ni (atau salah satu), insyaAllah produk tu senang jual.

Penting untuk anda tonton video ini :

  • Supaya anda dapat cam, produk tu mudah jual ataupun tidak.
  • Supaya anda tak terbakar modal, beli stok produk, last-last payah jual.
  • Supaya anda confident nak bergerak ke depan

Serius, step pemilihan produk ini step permulaan yang sangat penting. Tapi ramai newbie terlepas pandang step ini. Dia syok sendiri, buat keputusan tanpa data. Aduh..kesiannya.

Sebab tu saya keluarkan video panduan ini supaya newbie tak terbakar modal disebabkan keputusan yang silap.

Video #2 : Senarai Produk yang Saya Kaji ‘Boleh Pi’ di Tahun 2017 ( Durasi : 33 minit )

Tahun 2017 ialah tahun yang mencabar. Cabaran ekonomi menyebabkan orang kurang membeli. Ditambah pula dengan persaingan.

Saya bukan nak menakut-nakutkan anda. Saya ada data. Ada ja brand besar pun, jualan menjunam 70% sejak masuk Januari 2017.

Tapi, itu bukan bermaksud, tahun 2017 ni kita tak boleh berniaga.

Bila ekonomi tak stabil, ada produk yang susah nak jual, ada produk yang senang nak jual.

Orang bukan tak membeli, cuma cara mereka membeli itu yang berubah.

Dalam video ini, saya senaraikan bidang-bidang yang tinggi permintaan pada waktu ekonomi macam sekarang.

Bukan takat bidang produk kecantikan ja.

Banyak lagi bidang lain yang high demand waktu-waktu ini.

Dalam video ini ada 26 bidang pilihan untuk anda pilih.

Ada bidang yang saya sebutkan secara jelas, brand-brandnya. Ada yang saya kenal suppliernya, ada yang tak.

Pendek kata, anda tak ada masalah lagi dah nak pilih produk lepas tengok video ni. Pilih satu pun dah cukup.

Tapi, video-video ini bukan untuk semua orang !

Siapa yang recommended untuk dapatkan video ini ?

  • Orang yang baru nak mula niaga, tapi tak tahu nak pilih produk
  • Orang newbie yang keliru & stuck nak pilih produk
  • Orang yang tak konfiden nak gerak ke depan.
  • Yang sanggup usaha untuk berjaya

Siapa yang saya TAK recommend untuk dapatkan video ini ?

  • Yang pemalas
  • Yang harap kaya cepat, tanpa usaha
  • Yang beli dengan niat, nak refund ( mentang-mentang saya bagi refund 2x ganda )
  • Yang nak beli dengan niat jahat ( nak sailang dan sebagainya )
  • Yang jenis beli je ebook/video, action tarak.

 

Layakkah Saya untuk Membantu Anda ?

Saya banyak buat market research tentang pasaran Malaysia sejak 2013.

Jadi, saya ada data tentang apa yang ada demand, dan apa yang tidak ada demand.

Data- data ini saya gunakan untuk consult klien-klien, supaya mereka tak tersilap langkah terbakar modal disebabkan salah pilih produk.

Kisah Klien yang LEBUR RM5,000 FB Ads, Sale ke Laut. Kemudian, Hanya Ubah 1 Benda, 6,000 unit terjual dalam 8 bulan.

Ada 1 klien saya ni.

Masa jumpa saya, dia cerita dia dah bakar modal untuk FB Ads lebih RM5,000.

Sale hampeh. Negatif untung. Kos modal produk lagi.

Secara total, rugi dah dekat RM10,000, tapi sale ada la sebulan tak sampai 100 kotak.

Bila kes ini saya handle, saya tak suruh dia buat produk baru. Produk yang dia jual tu, masih boleh jual.

Produk masih pakai produk yang sama. Saya cuma ubah target market.

Hari pertama, buat iklan target market yang baru ini, sudah ada pulangan positif !

Dan, dipendekkan cerita, sekarang, setelah 8 bulan, sudah terjual lebih 6,000 unit.

Kenapa produk tu boleh pi dengan cepat, sekalipun branding apa pun tak buat ?

Saya banyak memerhati & mengkaji pasaran. Bahasa mat saleh, market research.

Saya kenal lubang-lubang yang ada dalam pasaran. Bahasa mat saleh, untapped niche.

Saya tahu lubang mana yang susah & ambil masa nak tembus, dan lubang mana yang senang nak tembus.

Dalam kes klien saya tadi, apa yang saya buat, saya cuma nasihatkan dia untuk ubah target market.

Target market yang dia pilih (yang dia rugi FB Ads sampai RM5k tu), target market yang payah nak tembus. Banyak persaingan.

Saya cuma nasihatkan dia untuk tukar target market.

Alhamdulillah, hari pertama iklan kepada target market yang baru, sudah ada pulangan positif, sekalipun orang tak pernah kenal produk tu produk apa.

Apa feedback pembeli sebelum ini ?

Saya kongsi satu cerita kepada anda.

Brader ni baru nak mula bisnes.

Kemudian dia guna kaedah #2 dalam panduan ini.

Sale 2 bulan, RM5,000 dengan kos ads RM1,000.

Itupun ramai lagi prospek yang belum di-follow up.

OK lah kan ? Daripada buat iklan krik-krik.

Ini masalah iklan ada orang respon, tinggal nak close ja.

Dan ini seorang lagi. Tadi brader, sekarang ni akak pulak.

Nampak ?

Produk kalau ada demand, buat iklan RM10 sehari pun dapat 3-5 orang prospek.

Senang jual, senang dapat cash.

Dan ada lagi testimoni-testimoni lain.

Cukuplah 2 itu dulu.

Kenapa Saya Keluarkan Panduan Ini ?

Sebab saya kesian tengok newbie-newbie yang baru nak mula meniaga.

Ada yang terus buat produk sendiri.

Bukan senang nak create demand, tambah-tambah di zaman lambakan produk macam sekarang. Kecuali anda dah betul-betul research, ada lubang dalam pasaran, then takpe lah buat produk. Ini research pun tidak, jenuh nak jual.

Saya kesian.

Ada yang terus sign up stokis beribu ringgit.

Rilek dulu. Kaji dulu produk tu boleh jual atau pun tidak. Mula dengan dropship dulu, kemudian dah terbukti ada demand & senang jual, baru naik jadi ejen, kemudian stokis.

Ramai newbie tak buat kajian sebelum sign up jadi stokis.

Usahawan sebenar, buat keputusan dengan data, bukan dengan emosi.

Sebab itu, saya keluarkan video panduan ini. Supaya anda berilmu bila nak pilih produk.

Tak lah anda terbakar modal tersilap langkah yang basic-basic.

Anda Newbie, Anda Mudah Kena Tipu.

Saya masih ingat satu masa dulu, saya dijemput untuk beri ‘talk’ tentang pemasaran online.

Audiens yang datang adalah orang yang baru nak mula bisnes online.

Habis talk tu, ada satu akak ni datang mengadu kepada saya.

Dia follow satu owner produk ni di FB.

Di FB memang baiklah orangnya. Cerita bab agama, bab kejayaan, bab jatuh bangun bisnes.

Bila dah jadi percaya, akak ni bayar RM8,000, jadi stokis.

Lepas dah bayar, barulah dia tahu susah nak jual. Stokis sedia-ada pun ramai dah lari. Produk dah masuk borong, maka masalah ‘buang harga’ berlaku.

Ditambah pula dengan ownernya yang mulut bukan main celupar lagi.

Saya tak kata semua owner produk tak bagus.

Memang baguspun kalau owner produk ni berkongsi tips motivasi, tips kejayaan, tips agama dan sebagainya.

Cuma, ada scammer yang gunakan kaedah yang sama untuk tarik follower, tapi akhirnya dia perangkap anda. Anda faham kan maksud saya ?

Anda newbie, anda kurang jaringan kenalan orang bisnes. Jadi, sukar untuk maklumat yang tepat sampai kepada anda. ‘Maklumat tak sampai’ orang kata.

Sebab itu saya keluarkan panduan ini supaya anda dapat maklumat yang tepat dan tak kena tipu.

 

Batch Terakhir untuk 2017

Ingin saya maklumkan di sini, ini adalah jualan kali terakhir untuk 2017.

Saya bercadang untuk tutup jualan pada 11.45 malam, hari Jumaat, 13 Oktober 2017.

Harga ?

Tak sampai RM100.

Cuma RM67 sahaja.

Jaminan Pulang Wang 2 Kali Ganda, 30 Hari, Tanpa Soaljawab

Saya percaya, mungkin anda pernah kecewa beli apa-apa panduan ebook atau video sebelum ini.

Tapi, dengan saya, jangan risau.

Saya amat terbuka tentang isu refund. Siapa nak refund, saya refund.

Kalau tuan/cikpuan dah hadam video ini, kemudian rasa video ini hampeh, jangan malu segan, sila emel saya, saya akan refund terus, tanpa soaljawab.

Saya refund 2x ganda, tanpa soaljawab.

Sejak dilancarkan, saya telahpun refund 3 orang tanpa soaljawab.

Maaf.

Jualan Sudahpun Ditutup.